Jesenné novinky od spoločnosti Spectra

Ponuka priemyselnej chémia od českej spoločnosti Spectra sa túto jeseň rozšírila o niekoľko užitočných noviniek, ktoré Vám predstavíme práve v tomto článku.



Spectra-WELD Ceramic

antiadhezívny sprej na keramickej báze s nanotechnológiou 

Predstavujeme vám nový výkonný keramický prostriedok proti rozstreku, ktorý chráni trysky horáku pred prilepením kvapiek až na 8 hodín. Oproti bežným antirozstrekovým prostriedkom bez silikónu má Spectra-WELD Ceramic vyššiu antiadhezívnu silu, pretože odoláva aj vysokým teplotám. Taktiež je výborným mazivom, keďže zanecháva tenký suchý film zabraňujúci treniu a opotrebeniu. Táto novinka je teda vhodná aj všade tam, kde je potrebné suché mazivo odolávajúce vysokým teplotám. 


Spectra-COAT SP 111
zinkový sprej 

Novinkou je tiež vysokokvalitný produkt pre studené zinkovanie všetkých kovov, ktorý je vhodný pre:

  • retuše pri spájkovaní,
  • obnovu alebo zinkovanie plechov, 
  • zinkovanie skrutiek a ich dlhodobú ochranu pred poveternostnými vplyvmi,
  • obnovu zinkového filmu na dverách, nádržiach či kovových konštrukciách.

Vďaka svojmu baleniu so špeciálnou tryskou pri jeho používaní nevznikajú škvrny. Okrem toho sa vyznačuje rýchlym schnutím, vysokou odolnosťou voči korózii, poveternostným vplyvom či oxidácii vplyvom slanosti a jeho farba je podobná žiarovému zinkovaniu.


Spectra-WELD LD 281
detektor úniku plynu

Prinášame Vám aj najlepšieho pomocníka pri hľadaní úniku plynu na dieloch pod tlakom. Spoľahlivo pracuje pri všetkých druhoch plynu a dokonca aj pri nízkom tlaku. Všetky úniky, vrátane mikro netesností, sa prejavia po jeho použití bublinami. Jedná sa o jedinečnú netoxickú bielu penivú kvapalinu bez zápachu, ktorá je schopná spoľahlivo odhaliť každý únik plynu a pritom je jej biologická odbúrateľnosť až 80%. 


Spectra-LUB ML 201
multifunkčný olej 7 v 1 

Ďalšou novinkou je tento všestranný pomocník v sprejovej forme, ktorý zastúpi až 7 rôznych produktov. Ideálny je na:

  • rýchle povolenie skrutiek, svorníkov, matíc a mechanických častí pokrytých hrdzou (testovanie ukázalo zníženie odporu proti vyskrutkovaniu o 40/50%),
  • ochrana proti hrdzaveniu a oxidácii spôsobenej atmosférou či morskou soľou,
  • mazanie elektrických súčiastok, zámkov, mechanických strojčekov, pántov, ložísk či reťazí,
  • odstránenie inkrustácií a opätovné aktivovanie elektrických kontaktov, 
  • odvodnenie kovových a elektrických povrchov,
  • nemrznúci až do 40°C,
  • čistenie oleja, lepidla, škvŕn, dechtu a mastnoty z kovových častí. 

Tento skvelý multifunkčný produkt navyše obsahuje suroviny z obnoviteľných zdrojov, má vynikajúcu penetračnú silu, netaví plasty ani gumu a navyše nefarbí.


Spectra-CLEAN MC 140
univerzálny penový čistič 

Čistotu a lesk pevných povrchov a tkanín Vám zabezpečí ďalšia z noviniek z portfólia Spectra. Okrem čelných skiel a okien je tento bez  oplachový prostriedok vhodný aj na karbónové rámy, chrómované kovy, nerezovú oceľ, ale aj podlahy, dvere, stoly či obrazovky. Jedná sa o ideálny čistič pre priemysel, obchody, školy, hotely aj čistiarne. 


Spectra-COOL CLT 881
chladiaci sprej

Do ponuky pribudol aj praktický pomocník na prudké podchladenie menších plôch až na teplotu -45°C, vhodný aj na vyhľadávanie prerušení podmienených teplom. Je skvelý na ochranu okolitých oblastí pri tepelnom letovaní alebo zváraní a jednoduchú montáž lisovaných spojov. Rýchlo a bezo zbytku sa odparuje a na všetkých typoch povrchov nezanecháva nežiadúce šmuhy.

Ďalšie články na témy:

Priemyselná chémia Spectra

Máte záujem alebo otázku? Napíšte nám: