Predstavujeme nové technické frézy

Privítajte s nami novinku v našom portfóliu frézovacích nástrojov – tvrdokovové technické frézy.

Technické frézy sú všestrannými pomocníkmi, s ktorými môžete vykonávať množstvo úloh ako odstraňovanie materiálu, brúsenie, rezanie, tvarovanie, zväčšovanie otvorov či začisťovanie.

Vďaka rôznym tvarom sú tieto frézy užitočné v rozličných aplikáciách a odvetviach, ako je kovoobrábanie, spracovanie dreva, výroba šperkov, zváranie a zrážanie hrán.

Naše tvrdokovové technické frézy umožňujú rýchle a efektívne rezanie a sú vhodné aj na opracovanie dreva či leštenie a čistenie rôznych starožitných predmetov.

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov je dôležité vybrať si technickú frézu so správnym tvarom podľa konkrétnej aplikácie a požiadaviek na výsledný otvor.



Valcové frézy A, B, C
Valcové frézy sú spomedzi všetkých ostatných tvarov najčastejšie používané frézy. Rezy môžu byť tiež priečne alebo jednoduché. Sú vhodné na rezanie alebo dokončovacie práce. Na dokončenie kontúr môžete použiť valcové frézy s čelným ozubením. Podobne, ploché valcové frézy fungujú dobre pre pravouhlé rohy.

Technická fréza A

Technická fréza B (s plochým čelným ozubením)

Technická fréza C (s guľovým čelným ozubením)


Technické frézy D, E, F, G
Najlepšia voľba na frézovanie a kontúrovanie.

Technická fréza D

Technická fréza E

Technická fréza F

Technická fréza G


Plamienkové frézy H
Tieto frézy sú veľmi vhodné na vytváranie zaoblených hrán alebo frézovanie.  Dostupné sú v mnohých priemeroch so štandardnou dĺžkou.

Technická fréza H


Kužeľové zahlbovacie frézy  J, K
Sú v tvare záhlbníka a môžu mať uhol 60 alebo 90 stupňov. Tieto frézy fungujú dobre pre vytváranie ostrých uhlov. Okrem toho je možné tieto frézy použiť na mnoho ďalších úloh, ako je zrážanie hrán, skosenie a zahlbovanie.

Technická fréza J

Technická fréza K


Kužeľové frézy L, M (s okrúhlou alebo špicatou hlavou)
Sú vďaka svojmu tvaru ideálne na operácie ako je odstraňovanie a rezanie ťažkých materiálov. Taktiež môžu pomôcť pri mnohých úlohách, ako je vytváranie konkávnych rezov alebo vyhladzovanie hrán a vďaka svoje výnimočnej ostrosti sú vhodné na rôzne zložité úlohy. Sú vhodné na použitie v ostrých uhloch a na ťažko dostupných miestach.

Technická fréza L

Technická fréza M


Kónické frézy N
Tieto frézy majú jedinečný tvar - obrátený kužeľ a sú dostupné v mnohých priemeroch. Dĺžka hlavy môže byť krátka alebo dlhá.

Technická fréza N


Okrem širokého výberu rôznych tvarov TK technických fréz, je možné si zvoliť aj tvar ostria podľa konečného použitia:

Ostrie X – s dvojitými priečnymi zárezmi je vhodné na univerzálne použitie. Uľahčuje a zlepšuje kontrolu nad prácou. Vďaka svojmu tvaru znižuje množstvo triesok.
Ostrie S – s jednotlivými pozdĺžnymi zárezmi pre všeobecné použitie.
Ostie AL – s jednotlivými pozdĺžnymi rezmi so širokou drážkou na odvádzanie triesok. Vhodné pre mäkké materiály ako sú hliník a plasty.


POZRIEŤ KATALÓG 

VŠETKY TECHNICKÉ FRÉZY V PONUKE

Ďalšie články na témy:

frézovanie

Máte záujem alebo otázku? Napíšte nám: